На фона на тежките загуби във войната срещу Украйна, руското министерство

...
На фона на тежките загуби във войната срещу Украйна, руското министерство
Коментари Харесай

Нали си мъж! Бъди такъв!: как в Русия набират войници

На фона на тежките загуби във войната срещу Украйна, съветското министерство на защитата набира бойци за сраженията с помощта на нов видеоклип, написа организация ДПА. Клипът, оповестен от съветското министерство на защитата, е в стила на екшън филм и показва как охранител в супермаркет, треньор във фитнес зала и таксиметров водач се трансформират във бойци в униформи. Видеото непосредствено слага въпроса дали мъжете служат на страната си на вярното място.

" Нали си мъж! Бъди подобен! ", се споделя в 46-секундния клип на съветски език. " Служете с контракт! "  На доброволците се дава обещание месечно заплащане, започващо от 204 000 рубли (около 2280 евро), обучение и обществени придобивки. Мъжете могат да се записват непосредствено на горещата телефонна линия 117 или на посочен в края на видеоклипа уеб страница. 

Съвсем неотдавна и съветската частна войска " Вагнер "  беше уведомила, че набира доброволци за изпращане в зоната на военните дейности против възнаграждение от 240 000 рубли на месец. Обещани са и бонуси за триумфи, разгласи Вагнер. Центрове за набиране на личен състав има в цялата страна.

В по какъв начин в цялата страна благодарение на реклами и разгласи се пробват да намерят нови бойци за войната в Украйна. По улиците на доста градове, измежду които Петрозаводск, Екатеринбург, Перм и, несъмнено, Москва все по-често могат да се видят рекламни банери за набиране на войници на контракт. 

Подобни билдбордове е имало и преди. Но в този момент такива реклами се появяват на всички места, даже по гробищата или по документи - като квитанциите за комунални услуги, написа съветската редакция на Дъждовни води. По улиците има и мобилни офиси за регистрация и записване в армията.

Рекламен афиш в Санкт ПетерсбургСнимка: Uncredited/AP Photo/picture alliance

" Хората в Русия са доста небогати, те имат потребност от работа и тези реклами в този момент се появяват на всеки ъгъл - отиди в армията, заплати задълженията си и образовай детето си в учебно заведение, почти това е посланието на руското държавно управление ", споделя пред съветската редакция на Дъждовни води Александър Белик, координатор на Движението на отказалите се от военна работа по съвест. 

" Единственият, общо взето, сериозен мотив на министерството на защитата са високите суми, които дават обещание. Но те не разкриват всички елементи. Говори се да вземем за пример, че за свален самолет плащат от 500 хиляди до един милион рубли. Мнозина си мислят, че са Рамбо и в този момент ще отидат и ще смъкват тези самолети, само че това е нереално ", казва Алексей Табалов, шеф на правозащитната организация " Училище за новобранци ".

Мобилен пункт за набиране на войнициСнимка: Sergey Pivovarov/REUTERS

Не всички имат вяра, че новият опит за набиране на нови войници ще бъде сполучлив. Според редица правозащитници мнозина към този момент схващат, че не ги викат, с цел да охраняват някой склад. А за да стрелят на украинска територия и да рискуват да бъдат убити.

***

Вижте и това видео от нашия списък:

Какво се знае за бруталната съветска частна войска " Вагнер "

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР